Resultater - Alkoholbehandling der virker!

Resultater - Alkoholbehandling der virker!Resultaterne af alkoholbehandling er stækt afhængige af, hvilken form for behandling der vælges, samt hvor medtaget den enkelte alkoholiker er. Ofte er misbruget 3-4 gange større end de pårørende forestiller sig. Et misbrug på 20-30 genstande i ugen er alvorligt. Ofte viser det sig at den aktive alkoholiker indtager mere end 20-30 genstande dagligt!
 

80% Efter alkoholbehandling på vores Minnesota-behandlingscenter Møllen kan ca. 80 % konstateres ædru ét år efter behandlingen. Disse særdeles gode resultater skyldes dels den intensive behandling men i mange tilfælde også at de mennesker der opsøger vores tilbud har visse resourcer og ofte et socialt netværk.
 

6-8% De kommunale alkoholambulatorier, der tilbyder ambulant behandling og socialpædagogisk baseret behandling som ofte varer 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Ofte blander disse tilbud flere misbrug sammen.
 

2% Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp. Til trods for de ringe resultater forsøger flertallet med antabus og ofte antabus uden terapeutisk støtte. En sådan "løsning" er medvirkende til at forlænge og forværre misbruget og de deraf følgende konsekvenser som ofte er skilsmisse, tab af arbejde samt helbred.

 

 

Hvor stort er misbruget?

Pårørende til alkoholikere er ofte slet ikke klar over, hvor stort misbruget reelt er. Ofte er alkoholmisbruget 3-4 gange større end de pårørende forestiller sig. Et alkoholmisbrug på 20-30 genstande i ugen er alvorligt. Ofte viser det sig at den aktive alkoholiker indtager mere end 20-30 genstande dagligt!

 

 

Mange danskere drikker for meget og ca. 10% får alkoholproblemer!

Det er en almindelig misforståelse, at det er "manden på bænken" som er alkoholiker. Det er han måske også, men de fleste som søger hjælp for at løse deres alkoholproblem, har arbejde, familie og et socialt netværk. De drikker hjemme, når de har fri - og skjuler det! Den nærmeste familie er ofte klar over, hvor slemt det står til, men aner ikke, hvad de skal stille op! Med tiden bliver problemet større og større. 

Vi behandler alkoholproblemer efter Minnesota modellen. Dette er en løsningsorienteret metode som afhjælper de fleste alkoholproblemer. Har du brug for vejledning er du altid velkommen til at ringe.

Vi svarer telefonen døgnet rundt alle dage: 7026 1224