Alkoholmisbrug og alkoholbehandling

Behandling af alkoholmisbrug har i 17 år foregået i vores behandlingscenter, hvor man opholder sig anonymt. På Behandlingscenter Møllen er der plads til 12 klienter ad gangen, hvilket gør det muligt at tilrettelægge individuel behandling. Alle klienter bor på eneværelse.

Læs nedenfor om alkoholmisbrug og hvad du kan gøre, hvis du eller én du holder af, har et alkoholproblem.

 

 

Alkoholmisbrug og alkoholbehandling840.000 danskere drikker for meget - af dem er ca. 250.000 afhængige

Alt for mange drikker alt for meget. Ifølge Sundhedsstyrelsen drikker ca. 840.000 danskere mere end den anbefalede genstandsgrænse på maksimum 7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd og ud af disse er ca. 250.000 afhængige af alkohol.

Ca. 20 % af befolkningen drikker 80 % af al den alkohol, der konsumeres i Danmark!

Langt de fleste kvinder og mænd der søger behandling for alkoholmisbrug, har familie, job og bolig - med andre ord: De er som danskere er flest, bortset fra at de ikke kan styre deres alkoholforbrug.

 

 

Alkoholmisbrug rammer alle! 

Veluddannede har ofte en større tendens til misbrug af alkohol.

Der eksisterer mange myter om alkoholisme; at det skyldes en dårlig opvækst, ringe sociale kår, en dårlig karakter eller at man er uden viljestyrke og rygrad; men fakta er, at alkoholisme rammer bredt, uanset social status, uddannelse og indkomst.

Undersøgelser fra socialforskningsinstituttet viser, at blandt de, der har 10 års uddannelse eller mindre har ca. 10 % alkoholproblemer, mens for de, der har mere end 10 års uddannelse er 15 % misbrugere af alkohol.

 

 

 

Har du selv, eller én du holder af, brug for alkoholbehandling?

Har du brug for hjælp til at motivere en alkoholiker til at modtage alkoholbehandling, så ring til os, vi kan hjælpe med motivationsrådgivning. Du vil altid komme til at tale med en kompetent person. Sammen drøfter vi problemet nærmere og snakker om, hvad du kan gøre i den aktuelle situation.

Overvejer du behandling, så ring til os døgnet rundt på Møllens døgntlf: 7026 1224

Kontakt os

 

 

Til virksomheder og arbejdsgivere

Såfremt du er ansat i en virksomhed hvor der er en ansat, der har brug for alkoholbahandling, kan vi hjælpe med råd og vejledning i forhold til hvordan I bedst griber situationen an. Vi besøger også gerne på virksomheden og tager en samtale med vedkommende der har et alkoholproblem. Erik Hansen er Danmarks førende indenfor intervention – dvs. den samtale hvor medarbejderen konfronteres med sit alkoholmisbrug og den forestående alkoholbehandling.