Lukket!

Behandlingscenter Helios i Ålsgårde er lukket. www.­helios-­centret.­dk

Vi henviser til Behandlingscenter Møllen
tlf. 7026 1224

 

 

Helios Centret var det første Minnesota Behandlingscenter i Danmark

Jeg var selv i behandling på Helios i 1992, jeg var der da vi vandt EM i fodbold. Mest husker jeg opholdet, fordi det startede en ny retning i mit liv. Jeg havde under mit ophold mange gode samtaler med stifteren Topper (Jens Skive). Topper opfordrede mig til at komme i lære på Helios som behandler. Det skulle dog gå anderledes.

Jeg startede først NA op i Vejle og Fredericia og blev senere leder og medstifter af behandlingscentrene:

  • Stoppestedet

  • Stop Ung

  • Stop OP

  • Møllen

  • Himmerland

  • Gudenåcentret

  • og flere Half Way huse.

Nu er jeg leder af Møllen, hvor meget af den ånd som jeg blev så inspireret af på Helios lever videre. Noget af personalet fra Helios arbejder nu på Møllen. Et par af vores gæstebehandlere, Martin Kjeldsen og Jess Christiansen, arbejdede på Helios, indtil det lukkede.

Det er mit ønske at den ånd, jeg selv oplevede under mit ophold, sammen med en professionel behandling, vil hjælpe mange alkoholikere og deres pårørende til et godt og ædrueligt liv.

Erik Zinck
Ædru alkoholiker

 

Erik Zinck, som sammen med sin kone, Birthe Zinck, grundlagde Behandlingscenter Møllen, afgik ved døden i sommeren 2013. Møllen fortsætter efter Eriks død i præcis den ånd, han selv var så inspireret af.

Navnet Helios Fra Wikipedia, den frie encyklopædi: Solgud i den græske mytologi. Han er søn af titanerne Hyperion og Thea og broder til Selene (Månen) og Eos (Morgenrøden). Han kører hen over himlen i en vogn, der bliver trukket af fire heste. Om natten sejler han nord om jorden ad verdensfloden Okeanos. Navnet på grundstoffet helium samt ordet heliocentrisk er afledt af solens græske navn. Kolossen i Rhodos forestillede Helios. Carl Nielsen har skrevet Heliosouverturen inspireret af den græske sol.

Læs om alkoholbehandling på Behandlingscenter Møllen: http://afrusning.dk/afrusning-medicin