Alkoholproblemer - alkoholmisbrug

Alkoholproblemer - alkoholmisbrugHar du, eller en du kender, alkoholproblemer?

Det er ingen skam at have et alkoholmisbrug - det er en skam ikke at gøre noget ved det!

Alkoholmisbrug rammer uden hensyn til status eller baggrund og kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager
alkoholproblemerne, når der indtræffer livsbegivenheder som sygdom, skilsmisse, dødsfald i familien, arbejdsløshed og efterløn/pensionering  Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig opstår, men er et resultatet af en lang, snigende proces, der oftest foregår over flere år.

 

Gør noget ved alkoholproblemet før det er for sent!

Forbesøg på Behandlingscenter Møllen

Vi tilbyder, at pårørende alene eller sammen med personen med alkoholproblemet, kan komme på et gratis og uforpligtigende forbesøg på Behandlingscenter Møllen.
Under forbesøget får I alle oplysninger omkring behandlingen og Møllen, hvor opholdet foregår. Deltager personen med alkoholproblemet selv i mødet, vil han eller hun også få tilbudt at blive vist rundt af og få en snak med en af de beboere, som er i alkoholbehandling på Møllen på det tidspunkt formødet finder sted. Vi mener at I på denne måde får de bedste muligheder for at beslutte om dette er det rigtige sted for jer at få løst alkoholproblemet.Erik Hansen, som er daglig leder på Møllen holder mødet med Jer. 

Mange kender Erik fra TV2´s dokumentarprogram "Ultimatum", hvor han i samråd med pårørende til aktive alkoholikere, udfører "Interventioner". Denne metode er nogle gange nødvendig, når en alkoholiker er i total "benægtelse" omkring sit alkoholproblem. 

Ofte er et formøde på Møllen, hvor personen med alkoholproblemet deltager, tilstrækkeligt til at vedkommende beslutter sig for at gå i alkoholbehanding for sit alkoholmisbrug, men interventioner kan arrangeres med Erik.


Ring og få en snak med Erik om, hvordan I griber lige netop Jeres situation an, og arranger eventuelt et formøde med ham på Møllen.

Tlf: 7026 1224

eller skriv til Erik på: erikhansen@mollen.dk 

Du kan bestille materiale ved at klikke her

Kontakt os


Læs mere under "Råd til pårørende". Erik Hansen er medejer og daglig leder af Behandlingscenter Møllen, hvor han også har sin daglige gang. Eriks virksomhed "Misbrugskonsulenterne" er også en del af Møllen. Du kan læse mere om Erik på hjemmesiden "Misbrugskonsulenterne" og evt. se et afsnit af "Ultimatum".

Behandlingscenter Møllen er Danmarks førende alkoholbehandlingscenter og et af de ældste. Igennem 19 år har flere tusinde mennesker fået løst deres alkoholproblemer hos os. Personalestaben på Møllen har, foruden faglig uddannelse, selv prøvet at have alkoholproblemer, og har fået dem løst. Derfor forstår vi alkoholikeren og kender løsningen!

Vi anvender Minnesotamodellen til at behandle vores klienters alkoholproblemer, og omkring 80% af de behandlede er konstateret ædru 1 år efter endt behandling. Det er en rigtig god statistik, sammenlignet med tallene fra det offentlige behandlingssystem!


Alkoholproblemer - alkoholmisbrug

Alkoholproblemer og Alkohol afhængighed

Der eksisterer mange myter om alkoholproblemer. En almindelig opfattelse er at det skyldes ydre årsager, forkerte venner, for meget eller for lidt arbejde, stress, sorg, mv. Mange udefrakommende emner får skyld for alkoholproblemerne. De pårørende forsøger at finde løsningen på problemerne i omgivelserne. Fakta er: at alkoholproblemer udspringer af den genetisk arvelige sygdom alkoholisme.

Alkoholproblemer rammer alle samfundslag uanset indkomst!

Mange danskere drikker for meget og ca. 10% får alkoholproblemer!

En almindelig misforståelse er, at det er "manden på bænken" som er alkoholiker. Det er han måske også, men de fleste som søger hjælp for at løse deres alkoholproblem, har arbejde, familie og et socialt netværk. De drikker hjemme, når de har fri - og skjuler det! Den nærmeste familie er ofte klar over, hvor slemt det står til, men aner ikke, hvad de skal stille op! Med tiden bliver problemet større og større. 

Vi behandler alkoholproblemer efter Minnesotamodellen. Dette er en løsningsorienteret metode som afhjælper de fleste alkoholproblemer. Har du brug for vejledning er du altid velkommen til at ringe. Vi svarer telefonen døgnet rundt alle dage.

Få gratis vejledning! Døgntelefon 7026 1224

 

Mange af de mennesker, som kommer i behandling hos os, har gennem årene forsøgt at løse deres alkoholproblem selv, herunder ved at tage Antabus. På Behandlingscenter Møllen betragter vi ikke Antabus som behandling, men blot som en udskydelse af problemet. At tage Antabus betyder blot at man afholder sig fra at drikke af angst for at blive fysisk syg, fordi man er på Antabus. Mange personer går med til en Antaus-kur, for at lukke munden på familien, desværre løser det langt fra problemet, kun en fysisk blokade, hvor personen kun ser frem til en afslutning på kuren, så drikkeriet kan fortsætte. I en regulær alkoholbehandling, som den vi tilbyder, arbejdes der med den MENTALE trang til at drikke..

Kort sagt, at drikke, bliver et valg, man selv er i stand til at træffe og ikke en trang man er styret af!