Alkoholmisbrug

Der er en vej ud af alkoholmisbrug  

Alkoholmisbrug

Alkoholproblem

Alkoholmisbrug rammer bredt uafhængig af status og alder.

Du behøver ikke være en ”bestemt type”, for at være disponeret for at udvikle et alkoholmisbrug, og "en dårlig barndom" er heller ikke ensbetydende med at du får et alkoholproblem som voksen.

Det er alle slags mennesker, der kan komme derud, hvor indtagelsen af alkohol ikke længere er hensigtsmæssig.

 

Alkoholmisbrug

Det er et kaos af følelser

Det er meget svært at sætte sig ind i det mareridt det er at befinde sig i et alkoholmisbrug.

Pårørende sammenligner det nogle gange med at holde op med at ryge, taler om tømmermænd eller anfægter misbrugerens viljestyrke. Men det er utrolig svært for mennesker, der ikke selv har et alkoholproblem, at sætte sig ind i de personlige følelser.

Den skyld, nedværdigelse, angst, depression, ensomhed og magtesløshed som forårsager, at man føler sig anderledes er svær at beskrive. Når man har et alkoholmisbrug føler man sig ofte misforstået og som den eneste i verden der har dette problem. Men det er du ikke. Det beskriver vi nærmere nederst på siden.

 

Svært at give slip   

Når de nærmeste pårørende prøver at konfrontere misbrugeren, benægtes problemet. Det er simpelthen for svært at se virkeligheden i øjnene, og tanken om at skulle undvære alkohol er uudholdelig og totalt uvirkeligt. Det er svært at give slip på den hjælp og tryghed du finder i alkoholen, også selvom du inderst inde godt ved, at det ikke er godt for dig.

Det kan derfor være meget svært for selv dine tætte pårørende at motivere dig. Det følelsesmæssige dilemma de nærmeste pårørende står i, gør det svært, at få dig til at gå i en professionel alkoholbehandling.

 

Pårørende til et menneske med et alkoholproblem

Som pårørende er det deprimerende at være vidne til udviklingen af et alkoholmisbrug hos et menneske man holder af. Derfor er det vigtigt at søge den rigtige hjælp!

Mange pårørende søger hjælp hos lægen som noget af det første, i deres forsøg på at hjælpe misbrugeren. Hermed starter ofte en opslidende proces, der kan forløbe sig over flere år.

Læs mere her: Pårørende 

 

Følelsen af håbløshed  

Som pårørende klynger man sig til håbet, fordi man så inderligt vil det bedste for sin elskede. Det er typisk små lyspunkter som:

·         Nu har misbrugeren været ædru 3 dage, i løbet af en uge eller en måned.

·         Nu har misbrugeren snakket med lægen og fået lykkepiller.

·         Nu har misbrugeren lovet at drikke mindre.

·         Nu har misbrugeren lovet at opføre sig pænere til fester, hjemme, mv…

Men når misbrugeren uden synlige resultater har været igennem lægens foreslåede antabuskur og måske psykologens terapi og psykiaterens antidepressive medicin, efterlades de pårørende med en følelse af håbløshed. Deres mor, far, mand eller kone står stadig med et alkoholmisbrug!

 Gang på gang bliver man som pårørende skuffet og frustreret!

 

Alkoholmisbrug rammer hele familien!

De mange nyttesløse forsøg er en opslidende proces, der i mange familier ender med skilsmisse, ægtefæller og børn der mistrives, job der mistes og et menneske der kommer længere og længere ud i sit alkoholmisbrug.

Når forældre drikker for meget, svækker det deres forældreevne, dvs. evnen til at drage omsorg for barnet, mærke barnets behov og skabe tryghed og tillid.

Mange som drikker for meget, er bange, usikre og har et lavt selvværd. Alkoholen skal virke angst og uro dæmpende. I starten føles alkoholen måske rar, men efterfølgende rammes de fleste af dårlig samvittighed og drikker igen for at glemme problemerne. Det kan være svært at slippe ud af den onde cirkel.

 

Alkoholproblemer kræver professionel hjælp    Alkoholmisbrug - få hjælp her

Et alkoholmisbrug kræver professionel hjælp og behandling, og alkoholikeren skal have hjælp til at forblive ædru! Det største problem er nemlig ikke at holde op med at drikke, men lade være med at starte igen, når livet, følelserne eller situationer kommer for tæt på.

Hjælp til at leve livet i stedet for bare at overleve, kræver professionel hjælp fra nogen der ved hvad det drejer sig om. Der er ikke tid til at eksperimentere med lette løsninger. Det kan i værste fald koste menneskeliv hvis der ikke bliver truffet en endegyldig beslutning om, at misbrugeren skal have den rigtige hjælp.

Læger og psykologer er gode til det de er uddannet til. De er ikke uddannede til at behandle alkoholisme!

 

Antabus er ikke løsningen på et alkoholproblem

Ca. 50 % af den antabus der produceres i verden, bliver indtaget i Danmark! Ja, det lyder helt skævt, når nu Danmark er så lille et land.

Grunden er, at vi er et af de eneste lande, der stadig anvender antabus til behandling af alkoholmisbrug, og tallene for behandling af alkoholmisbrug er generelt skæve her i landet.

93 % af den medicin der bliver solgt i forbindelse med alkoholbehandling er antabus, men sundhedsstyrelsens forskning viser at præparatet ikke virker.

Derudover får ca. 75-80 % af mennesker med et alkoholmisbrug stillet diagnosen depression. Af dem får ca. 65 % ordineret antidepressiv medicin, uden der konstateres nogen mærkbar ændring af deres alkoholmisbrug efterfølgende, og på trods af, at Sundhedsministeriet foreskriver, at du ikke bør indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin.

Derfor kan man undre sig over, at der udskrives antidepressiv medicin til personer med et alkoholmisbrug.

 

Har du svært ved at undvære alkohol?   

Er det svært for dig at undvære alkohol, eller svært at finde ud af, hvordan du skal fungere i din hverdag uden alkohol? Er du i tvivl, om du i det hele taget har et alkoholmisbrug? Kontakt os, og få en snak om dit problem!

Som pårørende, ven eller kollega kan du kontakte os og få vejledning i, hvordan man motiverer alkoholikeren til endegyldigt at gøre noget ved deres misbrug.

 

Vi hjælper mennesker ud af alkoholmisbrug    

… Og vi har stor succes med det. Faktisk har vi Danmarks bedste resultater. Første år efter behandlingen på Møllen er ca. 80% fortsat ædru.

Øverst på siden skrev vi, at ”når man har et alkoholmisbrug føler man sig ofte misforstået og som den eneste i verden der har dette problem”. Vi skrev også, at du ikke er den eneste.

Det ved vi, at du ikke er, for mange af os, der hjælper dig på Behandlingscenter Møllen, har nemlig selv haft et alkoholmisbrug.

Så hvis du, eller en af dine nærmeste, har et alkoholproblem, opfordres du til at kontakte os for detaljer.

RING NU PÅ VORES DØGNTELEFON. Det er gratis, uforpligtende og anonymt: 70 26 12 24

Du kan også ringe til Erik Hansen på tlf.: 60 22 46 18 eller Birthe Zinck på tlf.: 29 27 46 18​