Alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug rammer bredt uafhængig af status og alder. 

Man behøver ikke at have haft "en dårlig barndom" for at udvikle et alkoholproblem.

Det er meget svært at sætte sig ind i det mareridt det er at befinde sig i et alkoholmisbrug. Pårørende sammenligner det nogle gange med at holde op med at ryge, taler om tømmermænd eller anfægter misbrugerens viljestyrke. Men det er utrolig svært for mennesker, der ikke selv har et alkoholproblem, at sætte sig ind i de personlige følelser.

Den skyld, nedværdigelse, angst, depression, ensomhed og magtesløshed som forårsager, at man føler sig anderledes, er svær at beskrive. Når man har et alkoholmisburg føler man sig ofte, misforstået og som den eneste i verden der har dette problem.

Selv om de nærmeste prøver at konfrontere misbrugeren, benægtes problemet, er det simpelthen  for svært for misbrugeren at se virkeligheden i øjnene. Tanken om at skulle undvære alkohol er uudholdelig og totalt uvirkeligt.  

Det kan derfor være meget svært for de pårørende at motivere misbrugeren, og endnu sværere at få sin ægtefælle/søn/datter/ven eller kollega til at gå i en professionel alkoholbehandling.

 

Alkoholmisbrug - pårørende til en misbruger

Som pårørende er det deprimerende at se på udviklingen af et alkohol misbrug, hos et menneske man holder af. Derfor er det vigtigt at søge den rigtige hjælp!

Mange pårørende søger hjælp hos lægen som noget af det første, i deres forsøg på at hjælpe misbrugeren. Hermed starter ofte en opslidende proces, der kan forløbe sig over flere år. 

Når misbrugeren uden synlige resultater har været igennem lægens foreslåede antabuskur og måske psykologens terapi samt psykiaterens antidepressive medicin, efterlades de pårørende med en følelse af håbløshed. Deres mor, far, mand eller kone står stadig med et alkoholmisbrug!

Det eneste der er sket, er at tiden er gået uden resultater!

Under processen håber de pårørende at misbrugeren er i bedring, eller at forbruget kan styres! Under alle forsøgene fokuserer de pårørende typisk på de små lyspunkter som:

  • Nu har misbrugeren været ædru 3 dage, i løbet af en uge eller en måned.

  • Nu har misbrugeren snakket med lægen og fået lykkepiller.

  • Nu har misbrugeren lovet at drikke mindre.

  • Nu har misbrugeren lovet at opføre sig pænere til fester, hjemme, mv...

Kontakt os

 

 

 

Alkoholmisbrug - få hjælp herGang på gang bliver man som pårørende skuffet og frustreret! 

Alkoholmisbrug rammer hele familien.

De mange nyttesløse forsøg er en opslidende proces, der i mange familier ender med skilsmisse, ægtefæller og børn der mistrives, job der mistes og et menneske der kommer længere og længere ud i sit alkoholmisbrug.

Når forældre drikker for meget,svækker det deres forældreevne,dvs. evnen til at drage omsorg for barnet, mærke barnets behov og skabe tryghed og tillid.Mange som drikker for meget, er bange, usikre og har et lavt selvværd. Uro eller angst kan være årsag. I starten føles alkoholen måske rar, men bagefter rammes de fleste af dårlig samvittighed og drikker igen for at glemme problemerne.Det kan være svært at slippe ud af den onde cirkel.

Der skal professionel og målrettet hjælp til et alkoholmisbrug.Alkoholikeren skal have hjælp til at forblive ædru! Det største problem er ikke at holde op med at drikke, men lade være med at starte igen når livet,følelserne eller situationer kommer for tæt på. 

Hjælp til at leve livet istedet for bare at overleve, kræver professionel hjælp fra nogen der ved hvad det drejer sig om. Der er ikke tid til at eksperimentere med lette løsninger. Det kan i værste fald koste menneskeliv hvis der ikke bliver truffet en endegyldig beslutning om at misbrugeren skal have den rigtige hjælp.

Læger og psykologer er gode til det de er uddannet til. De er ikke uddannede til at behandle alkoholisme!

 

Alkoholmisbrug og Antabus

Ca. 50 % af den antabus der produceres i verden, bliver indtaget i Danmark! Dette viser alene, at resten af verden ved, at antabus ikke virker som behandling af alkoholmisbrug, og bør naturligvis ikke bruges i den sammenhæng. Ca. 75-80 % af mennesker med et alkohol misbrug har fået stillet diagnosen Depression. Ca. 65 % får ordineret antidepressiv medicin, uden der dog konstaterets nogen mærkbar ændring af deres alkoholmisbrug efterfølgende.93 % af den medicin der bliver solgt i forbindelse med alkoholbehandling er antabus, men sundhedsstyrelsens forskning viser at præparatet ikke virker.

Da man ifølge sundhedsministeriet ikke bør indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin, kan man derfor undre sig over, at der udskrives antidepressiv medicin til personer med et alkoholmisbrug? 

Er det svært for dig at undvære alkohol, eller svært at finde ud af, hvordan du skal fungere i din hverdag uden alkohol? Er du i tvivl, om du i det hele taget har et alkoholmisbrug? Kontakt os, og få en snak om dit problem!

Som pårørende, ven eller kollega kan du kontakte os og få vejledning i, hvordan man motiverer alkoholikeren til endegyldigt at gøre noget ved deres misbrug.

 Læs mere om det her: Antabus virker ikke 

Kontakt os

 

 

 Hjælp til alkoholmisbrug/alkoholafvænning

Alkoholmisbrug rammer mange mennesker, i alle samfundslag, og det kan virke som en umulig opgave, at slippe ud af det igen. 

Her på hjemmesiden kan du finde information om vores alkoholmisbrugs behandling. Hvis du eller en af dine nærmeste har et alkoholproblem opfordres du til at læse om emnet og kontakte os for detaljer.

Vi har Danmarks bedste resultater !! Efter første år, er ca. 80% fortsat ædru et år efter endt behandling på Møllen.

RING NU PÅ VORES DØGNTELEFON det er gratis, uforpligtende og anonymt: 70 26 12 24

Du kan også ringe til Erik Hansen på tlf.: 60 22 46 18 eller Birthe Zinck på tlf.: 29 27 46 18