Alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug rammer uafhængig af status 

Man behøver ikke at have haft "en dårlig barndom" for at udvikle et alkoholmisbrug.

Det er meget svært at sætte sig ind i det mareridt det er, at befinde sig i et alkoholmisbrug. Pårørende sammenligner det nogle gange et alkoholmisbrug med, at holde op med at ryge, taler om tømmermænd eller anfægter alkoholmisbrugerens viljestyrke. Men det er utrolig svært for mennesker, der ikke selv har været i et alkoholmisbrug, at sætte sig ind i alkoholikerens følelser.

Den skyld, nedværdigelse, angst, depression, ensomhed og magtesløshed som forårsager, at alkoholmisbrugeren føler sig anderledes er svær at beskrive. Når man har et alkoholmisburg føler man ofte, at er man den eneste i verden der har dette problem og at vedkommende bliver "misforstået".

Selv om de nærmeste prøver at konfrontere alkoholmisbrugeren, benægtes alkoholmisbruget, da det simpelthen er for svært for alkoholmisbrugeren at se virkeligheden i øjnene og fordi tanken om at skulle undvære alkohol er uudholdelig.

Det kan derfor være meget svært for de pårørende, at motivere en alkoholmisbruger til at stoppe sit alkoholmisbrug! Og endnu sværere at få den pågældende til at gå i engentlig alkoholbehandling.

 

 

Alkoholmisbrug - pårørende til en alkoholmisbruger

Som pårørende er det deprimerende, at se på udviklingen af et alkoholmisbrug hos et menneske man holder af. Derfor er det vigtigt at søge hjælp!

Mange pårørende søger hjælp hos lægen som noget af det første, i deres forsøg på at hjælpe alkoholmisbrugeren. Hermed starter ofte en opslidende proces, der kan forløbe over flere år for at komme ud af deres alkoholmisbrug.

Når alkoholmisbrugeren uden synlige resultater har været igennem lægens foreslåede antabuskur og måske psykologens terapi samt psykiaterens antidepressive medicin, efterlades de pårørende med en følelse af håbløshed. Deres mor, far, mand eller kone står stadig med et alkoholmisbrug!

Under processen håber de pårørende at alkoholmisbruget er i bedring, eller at misbrugeren kan få et forbrug der kan styres. Under alle forsøgene fokuserer de pårørende typisk på de små lyspunkter som:

  • Nu har alkoholmisbrugeren været ædru 3 dage, i en uge eller i en måned.

  • Nu har alkoholmisbrugeren snakket med lægen og fået lykkepiller.

  • Nu har alkoholmisbrugeren lovet at drikke mindre.

  • Nu har alkoholmisbrugeren lovet at opføre sig pænere til fester, hjemme, mv...

Kontakt os

 

 

 

Alkoholmisbrug - få hjælp herGang på gang bliver man som pårørende skuffet og frustreret! 

Alkoholmisbrug rammer hele familien og ikke kun den med et alkoholmisbrug,

De mange nyttesløse forsøg er en opslidende proces, der i mange familier ender med skilsmisse, ægtefæller og børn der mistrives, job der mistes og en alkoholmisbruger der kommer længere og længere ud i sit alkoholmisbrug.

Der skal professionel og målrettet hjælp til, når alkoholmisbruget skal stoppes og alkoholikeren skal have hjælp til at forblive ædru! Når det lykkes at blive ædru er forudsætningen for ikke at starte et alkoholmisbrug igen, at man har det godt med ikke at drikke.

Hjælp til at leve livet istedet for bare at overleve, kræver professionel hjælp fra nogen der ved hvad det drejer sig om. Der er ikke tid til at eksperimentere med lette løsninger. Det kan i værste fald koste menneskeliv, at der ikke bliver truffet en endegyldig beslutning om at misbrugeren skal have den rigtige hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug.

Læger og psykologer er gode til det de er uddannet til. De er ikke uddannet til at behandle alkoholikere!

 

 

Alkoholmisbrug og Antabus

Ca. 50 % af den antabus der produceres i verden, bliver indtaget i Danmark! Dette viser alene, at resten af verden ved, at antabus ikke virker på mennesker med et alkoholmisbrug, og derfor ikke bør bruges mod et alkoholmisbrug! Ca. 75-80 % af mennesker med et alkoholmisbrug har fået stillet diagnosen Depression. Ca. 65 % får ordineret antidepressiv medicin, uden der dog konstaterets nogen ændring af deres alkoholmisbrug efterfølgende.

Da man ifølge sundhedsministeriet ikke bør indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin, kan man derfor undre sig over, at der udskrives antidepressiv medicin til personer med et alkoholmisbrug? 

Er det svært for dig at undvære alkohol, eller svært at finde ud af, hvordan du skal fungere i din hverdag uden alkohol? Er du i tvivl, om du i det hele taget har et alkoholmisbrug? Kontakt os, og få en snak om dit problem!

Som pårørende, ven eller kollega kan du kontakte os og få vejledning i, hvordan man motiverer alkoholikeren til endegyldigt at gøre noget ved deres alkoholmisbrug.

Læs mere: http://www.bt.dk/nyheder/antabus-kan-slaa-dig-ihjel

 

 

 

Hjælp til alkoholmisbrug

Her på hjemmesiden kan du finde information om vores alkoholmisbrug behandling. Hvis du eller en af dine nærmeste har et Alkoholmisbrug opfordres du til at læse om emnet og kontakte os for detaljer.

Vi har Danmarks bedste resultater i behandling af alkoholmisbrug. Ca. 80% forbliver ædru efter vores behandling, som foregår i professionelle og trygge rammer.

RING NU - det er gratis, uforpligtende og anonymt: 70 26 12 24

Du kan også ringe til Erik Hansen på tlf.: 28 93 25 28 eller Birthe Zinck på tlf.: 29 27 46 18

 

 

Alkohol misbrug og afhængighed

Alkoholmisbrug rammer mange mennesker, i alle samfundslag, og det kan forekomme at være en umulig opgave, at slippe ud af det igen. 

På Behandlingscenteret hjælper vi mennesker ud af deres alkoholmisbrug. Vi anvender Minnesota modellen til at behandle alkoholmisbrug, og ca. 80 % kommer helt ud af deres alkoholmisbrug.

Læs mere om behandling af alkoholmisbrug.